dijous, 28 de febrer del 2019

CARNESTOLTES A PUIG D'EN VALLS

Bona tarda Exploradors de la piragua!
Com va el DIJOUS  LLARDER o DIJOUS GRAS? Avui oficialment comença la festa de carnestoltes, tot i que nosaltres ja l'hem anat celebrant des del passat dilluns.
En un dia com avui, quan els vostres pares eren ben petits o en l'època dels vostres güelos, la gent sortia disfressada i visitava les cases veïnes o de familiars; portaven un senalló i demanaven ous, que eren usats per fer una bona truita amb xulla i sobrassada el darrer dimarts de carnaval. A Eivissa, solien anar a passejar disfressats i enmariol·lats pel passeig Vara de Rei, conegut com s'Alamera.
Nosaltres ahir a l'escola ens ho vàrem passar súper bé, tot i que vàrem enyorar a en Marc, a n'Anabel i a n'Izan. Esperem que us agradin les següents fotos!
Els Exploradors de la piragua de 3r B



dilluns, 11 de febrer del 2019

ARTICLE DE NA INÉS

Bon dia exploradors i exploradores,
Sóc na Inés, la blogger d'aquesta setmana. Us volia parlar del meu violí. És un instrument que m'agrada molt perquè per tocar-lo has de moure molt els braços i a la gent inquieta els hi va molt bé. A mi m'encanta la música que faig amb el violí perquè és relaxant.
Si voleu tocar aquest instrument podeu anar al Patronat de Música d' Eivissa. Na Júlia i jo ja hi estem apuntades!
A continuació podeu veure un vídeo meu de com toco aquest instrument. Espero que us agradi!


Article escrit per na Inés Da Silva de 3r B

diumenge, 3 de febrer del 2019

DIA ESCOLAR DE LA PAU I NO-VIOLÈNCIA

Com ja sabeu, cada 30 de gener, des de l'any 1964, es celebra el dia Escolar de la Pau i No-Violència, per recordar i commemorar el dia de la mort del gran Mahatma Gandhi. Aquest dia es celebra a totes les escoles del món i nosaltres, per no ser menys, també ho vàrem celebrar. N'Anabel i n'Andreu, en representació dels exploradors de la piragua, varen anomenar moltíssims països que porten temps patint guerres o conflictes polítics, que causen moltes morts innocents. Ens vàrem quedar bocabadats de saber que avui dia encara hi ha tant odi i no s'arreglen les diferències parlant i dialogant.
Us deixo unes quantes fotos d'aquest dia tan especial.
Enhorabona a tots i a totes per la vostra participació!


ARTICLE DE N'ANA

Hola exploradors,
Sóc n'Ana, la blogger d'aquesta setmana.
Us vull explicar que l'estiu passat vaig anar al Pirineu aragonès amb la meva família. Visitàrem el Parc Nacional d'Ordesa i ens ho vàrem passar molt bé, tot i que vàrem acabar cansats per la caminada de 18 kilòmetres.Els paisatges són preciosos. A continuació, podreu veure unes fotos de la cascada Cua de Cavall.
Espero que us agradin!
Article escrit per n' Ana Santolaya