dimarts, 25 de febrer del 2020

EL NOSTRE HORT

Bon dia a tots i a totes!
Us deixo un vídeo amb fotos del nostre hort. Vàrem treballar de valent amb en Ricard i hem après nom d'algunes tècniques de sembra i d'algunes eines.Ens hem adonat que la feina de camp és molt dura i necessita temps i dedicació.

ARTICLE BLOGGER MIRIAM

Hola exploradors ,
Sóc na Miriam, la blogger de fa un parell de setmanes. Us explicaré quines són les meves mascotes.
 Tinc dos agapornis. Són encara molt petitets i per aquest motiu encara no tenen moltes plomes . 
Una es femella i l'altre és mascle. Es diuen Blanquita i Wini. Na Blanquita és blanca clarament i té una mica de blau i en Wini és verd amb la cua groga i una mica de tons vermells a la cara. Són una monada!!! Els he de cuidar molt i donar de menjar. No  és un menjar qualsevol, he de preparar farinetes ("papilla") per  pardals. Sí, sé que sona molt estrany... També tinc un ca que es diu Drac. És de la raça Llaurador Retrevier ("labrador") i és de color negre. És molt bon ca.
Us deixo unes fotos de les meves mascotes. Espero que us agradin.



Article escrit per na Miriam Riera de 4t B

diumenge, 9 de febrer del 2020

ARTICLE BLOGGER GONZALO

Hola clase,
Esta semana me tocó ser blogger y os quería contar uno de mis hobbies que es ir en bicicleta con mi padre. A veces también se apunta mi hermano con mi madre.
El domingo pasado hicimos 2 caminos.El primero fue para ir a la Torre de Ses Portes (en Ses Salines). El punto de partida fue desde  Es Vivé y fuimos por el carril bici hasta Playa d'en Bossa. Luego, cogimos carretera hasta llegar a un puente muy pequeño para salir a un camino por el cual llegamos a las Salinas. Desde allí, nuevamente entramos en caminos por los cuales hay mucha gente haciendo deporte. El segundo camino fue de vuelta cambiando la ruta y parando en las casetas de pescadores de Sal Rossa. La ubicación aproximada es después de la Torre des Carregador (en Playa den Bossa) y había una cuesta arriba con mucha pendiente. En total hicimos 22,30 km. Hay una página web con muchas rutas para ir en bicicleta: https://es.wikiloc.com/. Mi padre las suele hacer pero luego las recorta para que yo pueda hacerlas, ya que a veces son de 40 km o más. Es una forma diferente de conocer la isla, en la que hay sitios muy chulos que sólo se puede ir en bicicleta o caminando. Ir de excursión es muy divertido. También, en ocasiones, quedamos con amigos, llevamos almuerzo y nos lo pasamos muy bien. 
Os recomiendo que si podéis hacer alguna ruta la hagáis porque os gustará. Eso sí, comenzad con rutas cortas porque cuestan...
























Article escrit per Gonzalo Chimailov Cheveste

dimarts, 4 de febrer del 2020

HEM TINGUT UN CONVIDAT A CLASSE

Com esteu Exploradors i Exploradores?
Ahir vàrem rebre  una visita molt especial del tiet de na Júlia que és metge.Com sabia que estàvem treballant els primers auxilis a Valors,es va oferir a explicar-nos d'una manera molt clara quines passes hem de seguir per salvar vides.Ara ja sabem com és d'important tenir present la cadena de supervivència,com hem de realirzar la Reanimació Cardiopulmonar (RCP),quins casos d'emergència ens podem trobar i com hem de reaccionar.
Moltíssimes gràcies,Juan Diego!
   Cadena de supervivència

diumenge, 2 de febrer del 2020

ARTICLE DE LA BLOGGER JÚLIA OLIVER

Hola classe,
Sóc na Júlia, la blogger de la setmana.Us explicaré el meu viatge. El passat cap de setmana vaig estar a Madrid amb la meva família. Per anar fins allà vaig volar amb un Boeing 737 i per tornar també. El divendres vàrem visitar el Temple de Debod i la per la nit vàrem anar a veure una comèdia que es deia " El Jefe". La vaig trobar molt graciosa i amb els protagonistes em vaig poder fer una foto i beure un bon got de xocolata. El dissabte vaig anar a la casa del Rei, més ben dit al Palau Reial i també vaig observar com feien el canvi de guàrdia. Jo volia anar a l'Fnac i a Primark també. A l'Fnac em vaig comprar el llibre "Klarisa y el misterioso del Parque de las Ánimas". Per acabar el dissabte vaig anar al km zero i a la plaça Major. Diuen que allí comencen totes les carreteres d'Espanya. El diumenge vaig fer més poca cosa perquè era el dia de tornada. Vaig anar al parc del Retiro que era molt i molt gran i quan vàrem sortir vàrem poder veure el Museu del Prado i la Puerta del Sol. Aquí acaba el meu viatge. Espero que vos hagi agradat. A continuació vos deixo algunes fotografies.


















Article escrit per na Júlia Oliver de 4tB

DIA ESCOLAR DE LA PAU I NO - VIOLÈNCIA I SORTIDA "SALVEM LA TERRA"

Hola exploradors i exploradores!
Aquesta setmana ha estat plena d'esdeveniments i hem fet una enfeinada. Com cada any, el dia 30 de gener celebrem el Dia Escolar de la Pau i No-Violència i recordem així el dia de la mort de Mahatma Gandhi. Tota l'escola vestida de blanc vàrem arribar a la plaça del poble, acompanyant els fillols de la mà. Un cop allà es varen llegir manifests i poemes. Na Irene i na Lucia de 4t varen recitar d'una manera molt bonica el poema de na Joana Raspall "Podries".Els companys de classe vàrem il·lustrar el poema amb imatges que es van ensenyar al públic. Enhorabona a totes i a tots! A continuació podeu veure algunes fotos i un vídeo de la celebració:





















                                                        Poema "PODRIES"

D'altra banda, divendres férem molt bon equip, juntament amb els alumnes de 6è de la nostra escola. Primer vàrem agafar forces amb uns súper entrepans que ens va regalar l'APIMA i després vàrem anar a fer neteja del Torrent de Ses Dones. Aquesta iniciativa surt de la "Ràdio a l'Escola" per conscienciar-nos sobre el medi ambient.Vàrem deixar el torrent ben net. Ara cal que la gent el segueixi respectant i cuidant. A partir de la setmana que ve iniciarem la feina radiofònica i crearem en grups cooperatius uns microrelats amb la temàtica de "Salvem la Terra". Espero que gaudiu de les fotos. Com veieu vàrem sortir a diferents mitjans de comunicació.
Notícia a la TEF (clica la imatge):
Resultat d'imatges per a "tef"A partir del minut 16 i 25 segons